18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Drum bun!

… în această călătorie magică spre noi şi spre tot!

 

Drum bun într-o zi de primăvară frumoasă, care se iveşte smerită după o iarnă grea şi istovitoare!

Drum bun către noi înşine, către sufletul şi Lumina din el!

 

Cei mai mulţi dintre noi aşteaptă să afle cine sunt din opiniile şi impresiile celorlalţi. Ne bazăm pe aşa-zisa imagine despre sine, pe felul în care ne privesc cei din jurul nostru.

„Chiar crezi că sunt bun la asta?", întrebăm noi atunci când ni se face un compliment. Dacă suntem convinşi că respectivele complimente sunt sincere şi argumentate, imaginea pe care o avem despr e noi înşine creşte.

Este minunat să primim confirmări de la ceilalţi. Toţi avem nevoie de ele pentru a ne simţi bine. Dar dacă ele reprezintă totul, suntem în pericol să fim mult mai puţin decât putem fi pentru că imaginea noastră despre noi depinde de ceilalţi. Iar ei văd doar ceea ce riscăm aici şi acum. Ei poate nu vor reuşi să vadă ceea ce se află în interiorul nostru şi aşteaptă să iasă la lumină.

De aceea vă propun ca această călătorie a noastră, a fiecăruia, să fie una interioară. Putem călători din ce în ce mai adânc, pentru a ne cunoaşte potenţialul. Potenţialul este ceea ce ne defineşte cu adevărat şi are nevoie de automotivare pentru a se trezi la viaţă. Complimentele celorlalţi ar fi bine să le considerăm doar delicatese ocazionale. Ar fi minunat dacă am renunţa să mai privim în afară şi ne-am uita în interiorul nostru pentru a ne crea singuri.

O foarte frumoasă definiţie dată de Platon gândirii este aceasta: „Sufletul stând de vorbă cu el însuşi". Dacă dorim cu adevărat să ne punem viaţa pe roate, este foarte important să stăm de vorbă cu noi înşine, să pătrundem până acolo unde nimeni niciodată nu a ajuns, să parcurgem călătoria cea mai frumoasă dintre toate – călătoria sufletului nostru. Şi minunat ar fi dacă am face-o în ritmul nostru, în timpul de care avem nevoie, poposind acolo unde ne place sau unde considerăm că am obosit, cu dorinţa şi motivaţia de a ajunge la destinaţie… la noi… la tot…

Vă invit să nu vă faceţi bagajele, pentru că nu avem nevoie decât de noi, exact aşa cum suntem în acest moment – în autobuz, în taxi, la serviciu, cu bebeluşul, cu cei dragi. Plecăm doar cu noi către noi, pentru că suntem aşteptaţi şi este plăcut să nu întârziem. Nu şi de data aceasta!

Mi-ar plăcea să considerăm această călătorie cadoul perfect pe care ni-l facem şi pe care îl facem celor iubiţi, pentru că tot suntem vânătorii în goana după acel dar nepreţuit! Iată acum un astfel de dar, chiar aici, în sufletul nostru, şi după care nu este nevoie să alergăm, să cheltuim o sumă imensă de bani sau să ne gândim zile în şir.

Este momentul nostru şi îl merităm! Nu avem nevoie nici măcar de concediu sau de vacanţă! Nici de planificări sau timp de gândire! Este momentul nostru… al tuturor celor care trăiesc minunea vieţii şi vor să se bucure de toate cadourile ei…

Singuri sau luaţi de mână cu cel de lângă noi facem acum primul pas….

Drum bun!

Psihoterapeut Gina Chiriac, Centrul de Sănătate „Sf. Grigorie Decapolitul"

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS